Raad Ondernemend Vosselaar 5 februari met nieuwjaarsdrink en sprekers

webfiles/webitems/76/14/117/raad.jpg

5 februari 2024

Wij, als Raad van Ondernemend Vosselaar, willen Vosselaar aantrekkelijk en levendig maken met veel actieve ondernemers.
We willen verbondenheid tussen de lokale ondernemers versterken, de eerste keuze worden van de consument en adviserend zijn naar de gemeente Vosselaar.
Bent u een ondernemer en wil u graag op de hoogte zijn waarmee wij bezig zijn of ons leren kennen? Kom dan vrijblijvend langs op deze vergadering!

Graag nodigen we je uit voor de vergadering van 5 februari om 19.30 in de foyer van de Reynaert (aan de zijkant van het gemeentehuis). 
Deuren op om 19.00u. Start vergadering 19.30u
Deze vergadering is anders dan anders. We starten deze Raad met een proost op het nieuwe jaar aangeboden door Ondernemend Vosselaar. Eveneens bieden we deze avond een interessant en gevarieerde agenda met gastsprekers. We hopen je te zien!

Agenda:

  • Toelichting nieuwe aanpak vergaderingen OV 2024 
  • Terugblik activiteiten: Kerstmarkt, Kerstkraampje en Info-avond Energiezuinig (ver)bouwen
  • Info algemeen afvalbeleid nieuwe richtlijn vanaf 1 januari (Aart van Oekelen - Afval alternatief)
  • Cybersecurity voor jouw bedrijf (Dennis Goossens) 
  • Op naar de toekomst van OV 
  • Werkgroepen 
  • Ondernemerscafé 4 maart 
  • Varia

Meer info over de sprekes vind je hieronder.

Voorheen was een aanwezigheidsvermelding op voorhand niet nodig maar in verband met het de plaatsen van de stoelen en tafels van de Reynaert en de inkoop van hapjes en drankjes, zouden we graag nu wel willen weten of je komt. Klik hier  en geef aan of je erbij bent. Alvast bedankt!

 

Cybersecurity


Tijdens de raad van 5 februari zal Dennis Goossens ons informeren over cybersecurity. En waarom? Wat Dennis zegt, doen we eigenlijk allemaal en zijn dus allemaal kwetsbaar met onze bedrijven.

"Ondernemers moeten bewust zijn van het feit dat cyberincidenten en cybercriminaliteit iets is wat élke ondernemer kan overkomen.

Niet enkel grotere ondernemingen lopen risico, maar ook alle vrije beroepers en zelfstandigen die werken met een computer, persoonsgegevens van klanten bewaren, gegevens opslaan in de cloud, enz. 

En wanneer het zover is, dan heb je maar best je zaak goed verzekerd. Zeker de bijstand van een team experten via onze Cyberverzekering helpdesk is, naast de schadevergoedingen en enkele preventieve scans, een sterke troef !

De vraag is niet OF je ooit gehackt kan worden, maar wel WANNEER dit zal gebeuren.“

 

Nieuwe afvalrichtlijnen vanaf 1 januari 2024

 

Net zoals bij je thuis, moet je in je onderneming ook verplicht afval sorteren. Maar de regelgeving verschilt van die voor huishoudelijk afval, en zal begin 2024 wijzigen. Aart van Oekelen- zet op 5 februari de regels voor jou op een rijtje!